We kijken alvast een beetje vooruit, want wij houden toch echt goede hoop dat die buurttuin er gaat komen. Alle energie van nieuwe deelnemers met nieuwe ideeën levert alweer positieve dingen op, dus we kunnen binnenkort aan de slag met zaaien en stekken!

Op donderdag 13 maart van 19.00-20.30 organiseren we een zaai- en stekavond bij buurthuis ONS.

Waarschijnlijk zal er weer een aantal vrijwilligers eten van tevoren (18.00u). We vinden het fijn om te weten hoeveel vrijwilligers er komen i.v.m. de hoeveelheid grond die we moeten meenemen (intratuin stelt gratis grond beschikbaar, jeej!), dus meld je aan, en geef ook door of je mee wilt eten, zodat we kunnen reserveren. Opgeven kan via info@buurttuinbreda.nl of door te joinen op het facebook event van de buurttuin.

Miriam heeft een blog geschreven over materialen die je kunt gebruiken voor het opkweken van zaadjes en stekjes, altijd handig om even door te lezen! Wij hebben namelijk geen 100 kweekbakken klaarstaan voor jullie, dus probeer zoveel mogelijk in eigen materiaal te voorzien. We zullen wel zorgen dat we veel papieren potjes meenemen! Een lepel of klein schepje is handig om plantjes mee te zaaien. Verder hebben we plechtig beloofd om de zaal netjes achter te laten, dus heb je veger en blik of een goede zachte bezem liggen, neem ‘m dan mee!

Heb je zaad, ook wat je niet meer gebruikt, neem het dan mee. Samen kunnen we vast een mooie collectie zaailingen op de been brengen. Wij zullen zelf ook onze zaden meebrengen. De buurttuin zelf heeft nog geen zaad (we kunnen de subsidies nog niet uitgeven omdat de toestemming nog niet rond is) dus voorlopig zijn we nog even afhankelijk van jullie inbreng. Wil je bonen en erwten zaaien? Dan is het handig om de zaden 24 uur van tevoren in water te weken.

Tot slot, we hopen net als op de vergadering weer veel verschillende mensen te zien. Het was supergaaf om met zoveel enthousiaste mensen in contact te komen, en op die manier ontstaan ook weer goede ideeen voor de toekomst!