Meer dan een volkstuintje

Op deze pagina’s laten we zien wat we allemaal willen realiseren om de leefbaarheid in onze wijk te vergroten. We proberen op ons terrein allerlei doelgroepen bij elkaar te brengen en op een prettige manier plezier en woongenot te bezorgen!

Suzanne heeft gekookt, aanschuiven maar!

De moestuin

Laat in het voorjaar van 2014 is het terrein opgeleverd. In de zomer van 2014 hebben we op ongeveer de helft van de tuin groenten verbouwd. In de daar op volgende winter is de andere helft van de tuin klaar gemaakt voor de teelt in het vroege voorjaar van 2015. De moestuin, aangelegd in de vorm van een kastanjeblad, zag er in de zomer van 2015 en 2016 prachtig uit en heeft flink wat productie opgeleverd.

De pluktuin

De pluktuin is sinds de boomplantdag een feit! De bomen doen het prima, we hebben de eerste appels en peren al kunnen oogsten.

De paradijstuin

Onze vrijwilligster Leonie heeft een prachtige paradijstuin ontworpen.

Jeu de boulesbaan en terras

In de winter van 2014 is een jeu de boulesbaan op ons terrein aangelegd. In 2015 zijn er een pad en terras gekomen voor minder validen. Nu gaan we hard werken aan de realisatie van de natuurspeeltuin. Het wordt ook nu geen rustige winter!