oogst en goudsbloemenNa krap twee weken flyeren en posters hangen hebben we de helft van het aantal benodigde deelnemers binnen. 25 deelnemers meldden zich aan. Nog vóór de eerste schop in de grond ging klommen er al 25 mensen in de email . Zij zien mogelijkheden om het terrein aan de Bernard de Wildestraat op te bouwen tot een moestuin en speelparadijs.

Dit is natuurlijk supertof nieuws.

Maar we willen er nog 25 deelnemers bij.

Waarom is die 50 dan zo belangrijk?

Allereerst vindt Wonen Breburg, de eigenaar van de grond, het belangrijk dat het terrein een brede maatschappelijke functie krijgt. Met andere woorden, ze zien graag dat veel buurtbewoners gebruik maken van de tuin. Terecht als je het mij vraagt. De Buurttuin heeft de potentie om uit te groeien tot de fijnste (en lekkerste) plek van Breda. Maar daar moeten wel genoeg enthousiastelingen aan meewerken.

De belangrijkste redenen voor de Buurtuin om 50 deelnemers te halen:

Vrijheid

We willen iedereen een grote mate van vrijheid geven wanneer je komt tuinieren. Maar we willen ook de lasten (het open houden van de tuin voor publiek) zo eerlijk mogelijk verdelen. En met het open houden van de tuin hebben we ook enkele eisen.

1: Je staat altijd minimaal met zijn tweeën in de tuin

2: We vinden een volledige dag een te grote belasting. Dus een ochtend of een middag, zodat je ook nog iets anders kunt doen.

3: We vinden 1 keer per maand voldoende om vast te leggen als ‚tuindienst’. De rest moet elke deelnemer helemaal zelf kunnen invullen.

Als we het weekend en de woensdagmiddag open willen voor publiek hebben we dus minimaal 10 deelnemers per week = 40 deelnemers per maand nodig. Tel daar bij op wanneer iemand ziek is, of ruilt, dan heb je met 50 een redelijke marge.

En dan nu een hele belangrijke vraag:

Kun jij iemand enthousiast maken voor de tuin?

De tijd begint te dringen. Wonen Breburg moet een beslissing maken en het aantal deelnemers is daar bij een belangrijke factor. We zijn op de helft. Elke aanmelding is er een dichter bij een positief besluit.

Help mee om de tuin te realiseren! Meld je aan. Zet dit bericht op je Facebook. Spam je vrienden met en zonder groene vingers. Kom lekker tuinieren bij de Buurttuin. Het is gratis, wist je dat al?

31 januari 

Precies een week na plaatsing van dit bericht staat de teller op veertig. Ongelofelijk. We hadden verwacht dat we wel aan zoveel deelnemers zouden komen als de tuin er eenmaal stond. Maar het blijkt maar dat er een heleboel enthousiaste handen-uit-de-mouw mensen in onze wijk wonen. Top! Ik hoop jullie allemaal dit voorjaar te zien.