logo

NL Doet in de buurttuin

20 en 21 maart was het zo ver. Met een grote groep gingen we aan de slag in de tuin. Hieronder een kort verslag.

De moestuin

Petra aan het hakken

Petra aan het hakken

De moestuiniers werkten de afgelopen weken heel hard om een stevige, hobbelige en vooral natte grasmat met de hand te verwijderen. Dat is net voor de NL Doet gelukt, zodat er op de dag zelf gefreesd kon worden. De moestuin is daarmee een flink stuk groter geworden dan vorig jaar.

Zin om mee te tuinieren en te genieten van de opbrengst? Stuur ons een berichtje! [divider_flat]

De container

Ook voor het verven van de container was nogal wat voorwerk nodig. NL Doet begon voor ons niet op 20 maart. Sommige harde werkers waren al een week van te voren bezig met schuren!

We kochten de verf met de financiële stimulans die we wonnen met de Chris van Faassen-aanmoedigingsprijs – beschikbaar gesteld door Breda Actief. Maar eerlijk is eerlijk, omdat Biggelaar Verf en Wand alle kwasten en bakken sponsorde en bovendien en een fikse korting op de verf gaf, konden we extra verf en materialen kopen om zowel de bankjes te beitsen als de container te verven.

Onze tuin is zo mooi en kleurrijk geworden dankzij Breda Actief en Biggelaar Verf en Wand.

Zaterdag was het te koud ven te nat voor de container. Dus hebben we NL Doet op zondag nog even doorgezet. Met een paar kacheltjes in de container, zodat het metaal warm en droog genoeg was voor het schilderwerk. En in de middag met hulp van een lekker zonnetje.

Jammer genoeg kwamen we net een klein beetje verf tekort. Dus komende week nog een litertje halen en de laatste plekjes bijwerken. Maar de container ziet er nu al prachtig uit.

De plantenbakken

De timmerploeg werkte hard. Nieuwe plantenbakken worden gebouwd en gebeitst.

We zijn nog op zoek naar bigbags die als binnenbak kunnen fungeren. Weet jij een bedrijf die deze zou kunnen sponsoren? Wijs hen dan gerust op dit leuke project!

De barbecueplaats

Vorig jaar legden cadetten van de KMA voor ons een voorlopige barbecueplaats aan. Maar het is tijd voor een nieuwe definitieve vuurplaats. Hard werken, maar tof resultaat.

Voorjaarsschoonmaak

En als je klust, moet je ook opruimen.

De paradijstuinparadijstuin_in_wording

En intussen werkt Leonie Ruissen gestaag door aan haar paradijstuin, die er nu al heel leuk uit begint te zien. De eerste bolletjes e.d. zijn al geplant. Het wordt mooi.

Het resultaat

Al met al waren het dagen van hard werken, maar ook van veel gezelligheid, met hapjes en drankjes en een kampvuurtje tot slot. Een eindresultaat waar we met zijn allen heel trots op zijn!

NL Doet 2015

Hard aan het werk, dames?