We maken meters!DSC04819

Het is wat stil geweest in de communicatie omdat we op de achtergrond heel druk zijn geweest met het regelen van zaken voor de buurttuin. Leerlingen van het ROC hebben een eerste stap gemaakt met het klaarmaken van de grond voor de moestuin, en afgelopen dinsdag is bij de notaris de oprichtingsakte ondertekend voor onze stichting. Daarmee zijn hele concrete stappen gezet richting het definitief opstarten van de tuin. En er staat op zeer korte termijn nog veel meer op de rit!

Inrichting terrein

Maandag 5 en dinsdag 6 mei komen worden er zo’n 100 vrachtwagenladingen zwarte grond op het terrein gestort om het op te hogen en vruchtbaar te maken

; in totaal wordt er 1500 kuub gestort om het terrein zo’n 30 cm op te hogen en egaal te maken. Woensdag 7 en donderdag 8 mei wordt het hek rondom het terrein geplaatst, en daarna kunnen we beginnen met het inrichten van de tuin!

Kennismaken!

henk-en-niels-buurttuinDaarvoor zijn we natuurlijk afhankelijk van jullie. We hebben velen van jullie al een keer gezien, maar nu is het tijd om elkaar echt goed te leren kennen en samen aan de slag te gaan om van de tuin een succes te maken. Daarom willen we jullie graag uitnodigen voor 2 kennismakingsavonden bij buurthuis ONS in Geeren Zuid, op dinsdag 13 mei en donderdag 15 mei (allebei de avonden om 19.30). We hopen dat jullie een van deze avonden komen om met ons (het bestuur van de stichting)  kennis te maken en de definitieve inrichtingsplannen te bespreken. Op deze avond willen we jullie informeren over de voortgang, gezellig elkaar leren kennen en kijken wie welke talenten heeft om de buurttuin een verder succes te maken. We kunnen nu echt veel praktische hulp gebruiken, groot en klein, praktisch, theoretisch, organisatorisch, educatief en technisch, dus we horen graag waar je goed in bent en waar je hart ligt!

Agenda

DSC04847Verder staan er op korte termijn een aantal activiteiten op de rit voor de tuin. Daarom willen we jullie graag een datum overzicht geven (je kunt de agenda ook terugvinden op de site). Meer informatie over de verschillende activiteiten kun je krijgen via de mail of op de kennismakingsbijeenkomsten!

  • 5/6 mei: Grond ophogen
  • 7/8 mei: Hek plaatsen
  • 10 mei, 13.00-17.00: aanwezig bij lentemarkt op Parkhoeve Breda Noord
  • 13 mei, 19.30: kennismakingsbijeenkomst bij ONS
  • 15 mei, 19.30: kennismakingsbijeenkomst bij ONS
  • 17 mei, 10.00-17.00: dag van de stadslandbouw, tuin hele dag geopend

Hopelijk zien we jullie snel op een van de kennismakingsbijeenkomsten of daarna!

Hartelijke groet namens het bestuur!