Zondag 2 november reed er een grote truck met materiaal de buurttuin binnen, op de voet gevolgd door 20 cadetten van de KMA. Zij kwamen in de tuin twee waterputten slaan onder begeleiding van een docent. Het beloofde een bijzondere dag te worden.

Binnenrijden

Aankomst materiaal

Aankomst cadetten

Aankomst cadetten

[divider_flat]Terwijl aan de ene kant van de tuin hard gewerkt werd aan de eerste waterput, werd aan de andere kant de plek voor de andere putten voorbereid en druk gebouwd. De vuurplek is in orde gemaakt en de cadetten hebben met de kinderen een kampvuur gemaakt. Ze bouwden meubels van pallets en een trapje bij de opslag-containter zodat we er makkelijker in kunnen.

uitleg-cadetten

Uitleg plan van aanpak

koffiepauze2

Koffiepauze bij het kampvuur

[divider_flat]Helaas bleek aan het eind van de dag dat het slaan van de waterput mislukt was. In het kort: met het terug halen van de mantelbuis (de buis waarmee geboord wordt) kwam ook de leidingbuis terug naar boven, wat niet de bedoeling was. De put viel daarop in elkaar en kon niet meer opnieuw geboord worden. De teleurstelling was op de gezichten van de KMA-ers af te lezen.

Poging twee

Poging twee

Teleurgestelde gezichten

Teleurgestelde gezichten

[divider_flat]Maar de belofte om het af te maken staat.

“We komen terug.” verzekert Maiko Jacobs, cadet sergeant aan de KMA en voorzitter van CRSV De Mineur, de vereniging voor aspirant officieren van het wapen der Genie. “We geven nooit op, mevrouw” beaamt zijn collega cadet.

Maiko belooft bovendien namens De Mineur dat zij ook in de toekomst beschikbaar zijn voor de Buurttuin om een beroep op te doen. We hopen dan ook dat we op korte termijn de mannen opnieuw mogen verwelkomen in onze tuin!