Na de NL-Doetdag is er weer het nodige gebeurd in de Buurttuin. Kijk mee met de Buurttuin in Beeld.

Insectenhotel en paddenpoel

Voor insecten staat er nu een mooi insectenhotel en voor kikkers komt er een paddenpoel in het crossbaanterrein. Langs het puinpad zijn vier notenbomen geplant.

Tuinieren

Het plan voor de biologische moestuin vordert goed. De tuin is in de vorm van een kastanjeblad ingedeeld in een flink aantal bedden, waar per jaar geschoven wordt met de beplanting, zodat de grond niet uitgeput raakt. De nerven van het blad zijn de paden. Er zijn wat putten gegraven voor de afwatering.

Voor kinderen is er een stukje grond waarin zij mogen tuinieren en naast de paradijstuin een veldje voor deelnemers die iets buiten de moestuin willen doen. Ook rond het kastanjeblad is daar nog wat ruimte voor.

De publiekstuin

De eerste hoge plantenbak is ingezaaid en beplant. De container moet nog een laatste likje verf krijgen. Daarna kan onze secretaresse (illustratrice) er zonnebloemen op gaan schilderen.
En de zandbak is alvast uitgegraven met een graafmachine die we van onze buren mochten lenen.

De wonderbonen

Ook de tuinbakken van de Wonderbonen doen het al goed. De kinderen van de basisscholen beleven er veel plezier aan.

Voorjaarsschoonmaak

De gemeente heeft twee zieke populieren gerooid, waarvan wij het hout mogen houden. De takken zijn deels verwerkt in de houtwallen rond de moestuin, de dikkere takken zijn voor brandhout en de boomstammen krijgen een tweede leven als speeltuintoestellen.

We spraken af om opruimbijeenkomsten te houden op 12 en 21 mei vanaf 19.00 uur en op en 30 mei vanaf 10.00 uur. Vooral het afvalhout zullen we uitzoeken en de heuvel bij de paradijstuin wordt opgeruimd. Alle hulp is welkom!

Omdat er voor de gemeente een schouwpad vrij moet blijven tot 10 meter vanaf de populieren, hebben we op 12 mei eerst een deel van het daar opgeslagen rooihout en een stapel dakpannen verplaatst.