Afgelopen woensdag was het zo ver! Meer dan 300 fruitstruiken en meer dan 50 fruitbomen zijn geplant in de buurttuin.

Wethouder Bernie van den Berg kwam de eerste boom planten. Jan en Jos van de Fruitboogerd, de telers die al het groen leverden, waren niet te beroerd om uitgebreid uitleg te geven over enten, hoe dat dan gaat en dat de Romeinen dit duizenden jaren geleden al op dezelfde manier deden. En passant hebben we er nog een workshop appels enten bij gekregen van de heren. We komen dus zeker een keer op lokatie kijken hoe dat in zijn werk gaat!

Een groep kinderen van basisschool het Noorderlicht heeft heel hard gewerkt om de struiken langs de buitenkant van het hek te plaatsen. Het ziet er prachtig uit. En ja, komende zomer kan iedereen die door de straat loopt dus ook lekker genieten van de bessen en rozenbottels als de tuin dicht is. Langs het gehele hekwerk zijn eetbare bessen geplant, te plukken voor iedereen. We raden wel aan om de onderste bessen te laten hangen ;-).

Veel buurtbewoners kwamen een handje helpen. Waarvoor dank! Het was een gezellige heksenketen en we hopen dat jullie nog veel vaker in de tuin komen.