Oproep vrijwilligers

Er wordt veel werk verzet op de buurttuin nu de grond klaar is voor het verbouwen van groente en de hekken om het terrein staan. Er is al meer tuin ingericht dan er ooit in ons guerrilla tuintje heeft gestaan, maar er is nog veel meer grond die nog ingericht moet worden. We hopen daarom dat onze vrijwilligers extra willen komen helpen met het inrichten van de tuin! Voorlopig sturen we elke dinsdag een nieuwsbrief, met daarin informatie, oproepen en ook de tijden dat er iemand van het bestuur op de tuin aanwezig is. Op die momenten zijn we druk bezig met het inrichten van de tuin, en kunnen we veel helpende handjes gebruiken. Voel je dus meer dan welkom om langs te komen!

ingravenBedjes dekken

Momenteel zijn we druk bezig met het uitzetten van de bedden.  Voorlopig gaan we voor een kastanjeblad als gezamenlijke moestuin inrichting. De vrije ruimte er omheen is voor experimenten, het bouwen van maishutten en het telen van dingen die niet geschikt zijn voor groentebedden. Voor zover mogelijk zetten we er ook meteen plantjes in of zaaien we de grond in. De bedden moeten omgespit, geschoffeld en geharkt worden en de paden moeten een beetje uitgegraven worden. Kortom, we hoeven niet bang te zijn dat we om werk verlegen zitten.

Plantjes planten en giften ingraven

ingraven_02Op de zaai- en stekavond zijn al veel planten voorgezaaid. Verder hebben we een aantal donaties ontvangen waar we druk mee bezig zijn: Van de Intratuin in Breda hebben we een enorme lading kruiden ontvangen, en bloemen om de tuin op de sieren. We zijn druk bezig om alle kruiden in speciale kruidenbedden te planten voor gebruik. En van Aardbeien en zomerfruit René van Haperen hebben we een karrenvracht aardbeienplanten gekregen. Een deel zal in de commerciële tuin  van Den Boer Stadslandbouw worden geplant, het andere deel komt in onze pluk- en moestuin. Graag willen we beide bedrijven langs deze weg hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

Speeltuin en crossbaan

Achter de schermen wordt ook druk gewerkt aan de natuurspeeltuin en crossbaan. Op het Noorderlicht is inmiddels door kinderen een werkgroep gevormd voor het aanleggen van de crossbaan. Ze zijn bezig met het aanschrijven van sponsoren, en ze zoeken druk naar zand voor het inrichten van de crossbaan. Super natuurlijk, dat de kinderen zelf zoveel initiatief nemen om hun gedeelte van de grond te krijgen! We zijn nog op zoek naar enkele volwassenen die hierbij kunnen helpen, dus als dit je leuk lijkt, laat het dan weten!

Nieuwe vrijwilligers

uitzetten_zaaibeddenWe hebben aan alle bij ons bekende vrijwilligers een oproep gedaan om zich in te tekenen op het rooster. Sommigen hebben na meerdere oproepen helaas nog niet gereageerd. Daardoor komt er wat ruimte vrij op de vrijwilligerslijst. Als vrijwilliger moet je 1x per maand een dagdeel beschikbaar zijn om de tuin open te houden (maar meer mag natuurlijk altijd ;) ). In ruil daarvoor deel je mee in de gezamenlijke opbrengst van de moestuin. Lijkt je dit leuk, of ken je nog een vriendin of buurman die vast mee wil doen? Laat het dan weten en meld je aan!