2 november: herfstfeest en waterputten

Zondag 2 november vanaf 12:00 uur trekt een delegatie cadetten van de KMA met groot materieel de wijk Hoge Vucht in om waterputten te slaan in de Buurttuin Breda. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de buurttuin.

De waterput betekent een start van de natuurspeeltuin. Deze speeltuin is de ideale plek om ongestoord te kunnen spelen en bewegen in de natuur die binnen de wijk beschikbaar is. Natuurlijk hoort daar water bij! Zonder water geen zandkasteel of heksensoep.

Dit wordt gevierd met een leuk herfstfeest! (We moeten onze cadetten natuurlijk goed verzorgen). Kom lekker een soepje eten, laat je rondleiden door de tuin, schuif aan rond onze warme pizza oven, of bak een broodje op een stokje aan de BBQ plek.

pizza-oven

Tijden:

Tuin open: 12:00 uur, soep en broodjes vanaf 15:00 uur
Toegang gratis,
Soep € 1,00
Brooddeeg € 0,50
Limonade € 0,50

Vind je de Buurttuin een leuk initiatief? Doe mee!

De Buurttuin zoekt nog enthousiaste deelnemers.  Hou jij van

  • (moes)tuinieren maar je hebt niet de tijd om er elke dag te zijn?
  • buiten zijn, verse kruiden en lekker eten?
  • gezelligheid, spelen met kinderen of gewoon een boek lezen in een hangmat?

Kom bij de Buurttuin!

Wij bieden een gezamenlijke moestuin waar we samen groenten en fruit kweken. Oogst is naar behoefte en aanwezigheid in de tuin. Ben je vaak in de tuin, neem je vaak je avondeten mee naar huis. Ben je 1 keer per maand in de tuin, heb je 1 maal per maand een heerlijke biologische maaltijd. Deelname aan de moestuin is gratis!

Wat verwachten wij van jou?

We verwachten wel tijd en inzet van je. 1 Keer per maand draai je een dienst van ongeveer 3 uur in de buurttuin. Dan ben je aanwezig om de tuin open te houden voor publiek. (In het weekend of woensdagmiddag) Je mailt zelf elke maand je voorkeursdagdeel.  En verder zien we je natuurlijk graag tussendoor, bij feestjes, om even te schoffelen of boontjes te plukken, reageer je op een oproep om iets te bouwen als je agenda het toelaat, of gewoon om lekkere pizza te eten!