Draag je de Buurttuin een warm hart toe?

Je kunt ons op verschillende manieren steunen. Met materiaal, met tijd – door je als deelnemer in te zetten, en financieel. Buurttuin Breda mag sinds 9 maart de ANBI status dragen. Dat betekent dat je de financiële steun ook af kunt trekken van de belasting. Giften kun je overmaken naar rekeningnummer  NL38TRIO0784922772 ten name van Stichting Buurttuin Breda.

Vrijwilligers

Wij kunnen voor onze buurttuin nog heel veel hulp gebruiken.
Dat kan door inzet, materialen, tijd of diensten bij te dragen. Als je denkt dat je hulp kunt bieden, laat gerust een berichtje achter! Wil je wat meer informatie, lees dan gerust deze pagina eens door.

Klussers, tuinders, denkers, gravers, bouwers, toezichthouders, gastvrouwen/mannen, iedereen met een positieve instelling die wil bijdragen aan een fijnere wijk en groene omgeving is welkom! Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben. Beginnende moestuinders zijn van harte welkom. En ervaren tuinders, met veel kennis natuurlijk ook.

We zijn natuurlijk ook open voor publiek. Dat betekent dat we tijdens openingstijden ook gastheren en gastvrouwen in de tuin hebben. Je houdt dan een oogje in het zeil en opent en sluit de poort.

Vrijwilligerswerk hoef je zeker niet wekelijks te doen. We vragen van onze vrijwilligers een minimale inzet van 1 keer per maand. Je bent dus een uur of 4 per maand kwijt of meer, als je dat zelf wilt.

Zaden, planten, struiken en bomen

Deze kunnen wij goed gebruiken. Heb je (eetbare) zaden of planten over die wij mogen hebben? Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op.

Let op! in verband met spelende kinderen nemen we geen planten aan die giftig zijn.

Andere intitiatieven

Samen sta je sterker. Wij zoeken graag samenwerking met andere tuinen/tuinders/maatschappelijke initiatieven.
Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het uitwisselen van zaad, zaailingen, mest, compost en ervaring.

Maar ook praktische zaken; bijvoorbeeld samen een aanhanger huren om mest op te halen bij een paardenboer. Denk je dat wij wat voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Gereedschap over?

Wij zijn altijd op zoek naar goed tuingereedschap.

Vooral handgereedschap, maar ook schoppen, batsen, rieken en kruiwagens: alles kunnen we gebruiken!

Heb je tuingereedschap over? Neem dan contact met ons op, we komen het desnoods ophalen! Liever hebben we nog dat je het langs brengt, zodat we de kans hebben om jou ook met het buurttuin virus te besmetten ;)

Wij willen je wel vriendelijk verzoeken om te controleren of we materialen daadwerkelijk nodig hebben, en ze niet ongevraagd achter te laten op ons terrein of bij de poort. Ten behoeve van de leefbaarheid in de wijk en het uitzicht van onze buren willen wij de tuin en omgeving graag netjes houden

Je email (verplicht)

Onderwerp

Je bericht